Mothers United Delfzijl is een groep enthousiaste Antilliaanse vrouwen die met elkaar een sociale coöperatie willen gaan starten. Dit met als doel om zowel zichzelf als andere vrouwen een weg naar economische zelfstandigheid te bieden.

Mothers United Delfzijl krijgt in het stationsgebouw de gelegenheid om een restauratie te starten en zal deze ruimte ook gaan gebruiken om een cateringservice en afhaalmaaltijden te gaan verzorgen.

Mothers United Delfzijl wordt op dit moment tevens ondersteund door het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord, Werkplein Eemsdelta en Eigenwijzepraktijken van Yvonne Gaasendam.

Facebook 22 november 2016

Dit bericht waarvan hiernaast een beeldschermafdruk is de zoveelste opsteker voor onze Mothers United (als ze maar niet naast hun schoenen gaan lopen.

Hierbij de tekst van dat bericht op Facebook dat gepost werd door onze gebiedsregiseur Edwin Broekman

Vanavond bij de Kick-off van het vernieuwingsnetwerk Delfzijl sprak een van de alleenstaande Antilliaanse moeders van Mothers United. Recht uit het hart, puur, met een lach en een traan over het najagen van haar droom, gebruik te maken van haar talent, doen wat je leuk vindt, mensen blij te maken en een rolmodel te zijn, vrouwen te inspireren om ook hun droom na te jagen en toe te werken naar economische zelfstandigheid. Ze verontschuldigde zich omdat ze niet goed uit haar woorden kon komen. Maar man… wat kwamen haar woorden en oprechtheid bij me binnen. Kippenvel. Tegen al die vrouwen van Mothers United wil ik zeggen: “be proud “, jullie zijn echte helden.

Mothers United 9 november 2016

De Social Impact Award is bedoeld als stimulering voor ondernemers die bijdragen aan maatschappelijke impact door hun activiteiten. De prijs kan de ondernemers net dat zetje geven om haar activiteiten uit te breiden, het verdienmodel te versterken of de maatschappelijke impact te vergroten.
De eerste prijs ging naar Growing Workplace uit Emmen en de gedeelde tweede prijs ging naar Mothers United uit Delfzijl en naar Handmade Hopes uit Groningen. Dit was het jury commentaar:
“Mothers United uit Delfzijl bestaat uit alleenstaande Antilliaanse moeders die de pollepel in eigen hand hebben genomen en een eigen cateringbedrijf hebben opgezet. Met een aantal betrokken partijen, de gemeente, een coach van de Ondernemersacademie en het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord, is er een goed ondernemingsplan gerealiseerd. De jury vindt Mothers United een mooi voorbeeld van meervoudige waarde creatie. Bovendien is er een goed verdienmodel opgezet, dat zich met de opening in de NS restauratie in 2017 kan gaan bewijzen.” Voor nog meer informatie kijk op www.socialimpactdaygroningen.nl

Eindelijk is het zover

Het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord kan het contract met de NS gaan tekenen. Het heeft even geduurd, maar nu is het dan zover dat de NS het station intern kan gaan verbouwen om er een restaurant te gaan maken. De dames kijken er naar uit om eindelijk hun kunnen te laten zien en vooral laten proeven…. Ze doen al aan catering en krijgen daar al opdrachten voor. De heerlijkste dingen maken ze, hapjes voor bij een borrel, maar ook voor een complete maaltijd kunt u bij ze terecht. Binnenkort zullen ze van start gaan. We zullen u informeren!