Gezocht ondernemend bestuurslid voor sociale onderneming

Bewonersbedrijf Delfzijl (Noord)

Een Bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een bedrijf dat met bewoners werkt voor bewoners! Het initiatief voor een Bewonersbedrijf in Delfzijl Noord is genomen door een aantal enthousiaste mensen uit Delfzijl Noord. Met het idee om van Delfzijl Noord een buurt te maken waar ‘samen doen’ centraal staat. Samen Delfzijl Noord (nog) leuker en beter maken.

Het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord probeert initiatieven van bewoners die zich willen inzetten voor de wijk om te zetten tot bewonersbedrijfjes. Deze bewonersbedrijfjes kunnen er voor zorgen dat problemen in de wijk worden aangepakt of meer in de wijk te doen is.

Te denken valt aan het tegengaan van zwerfafval, het opzetten van een huiswerkklas, opknappen van speeltuintjes of het opzetten van een repaircafe of speelgoedruilwinkel. Een Bewonersbedrijf wordt gerund door bewoners uit de wijk.

Functie beschrijving:

U denkt mee in de verdere ontwikkeling van het Bewonersbedrijf en haar bedrijfjes. U legt verbindingen met andere (sociale) ondernemingen, denkt mee over verdienmodellen en het op een ondernemende manier versterken van de leefbaarheid in Delfzijl Noord.

Functie eisen

  • HBO of academisch werk en denk niveau
  • Ervaring in bedrijfsleven of maatschappelijke organisatie
  • Kennis van Delfzijl en omgeving
  • Relevant netwerk
  • Een aantal dagdelen per maand beschikbaar voor bestuurstaken
  • Ervaring met maken bedrijfsplannen of beleidsplannen

Wanneer u interesse heeft in een functie in het bestuur of een keer wilt komen kennismaken kunt u mailen naar Info@bewonersbedrijfdelfzijlnoord.nl of u kunt voor meer informatie ook bellen met mevrouw S. Udema, voorzitter van het bestuur. Tel (06)12 16 94 56 of (0596) 619 577